Jongerencentrum ‘t Spoor, wie zijn wij?

Jongerencentrum ’t  Spoor is de plek waar jongeren elkaar ontmoeten, ruimte voor maatschappelijke betrokkenheid en ervaringsleren. Onder begeleiding van jongerenwerkers is er aandacht voor veilig en gezond opgroeien met de daarbij behorende thema’s en activiteiten. Jongeren kunnen hier een zinvolle tijdbesteding vinden. Jongeren weten vaak goed wat ze willen maar moeten soms even op weg worden geholpen. De jongerenwerkers van jongerencentrum ‘t Spoor vinden het belangrijk om jongeren in hun eigen kracht te zetten. Samen met jongeren werken wij hun ideeën uit, op deze manier stimuleren wij de eigen verantwoordelijkheid voor het vormgeven van hun leefomgeving. Door het oppakken van verschillende projecten proberen wij een ervaring mee te geven die bijdraagt aan de eigenwaarde en sociale ontwikkeling. Het geeft jongeren de mogelijkheid hun talenten en krachten te laten zien. 

Het jongerenwerk geeft ondersteuning en begeleiding aan: individuele jongeren, initiatiefgroepen en evenementen. Voorbeelden hiervan zijn: RealID (LHBT beleid), skaters en skate-event, Dag van het Park, Schaapscheerdersfeest, ‘Bagage project’ i.s.m. Manna 22 en het cultuurplatform. 

Ook online zijn wij “aanwezig”, zo zijn wij onder andere te vinden op de bekendste Social Media, zoals bijv. Facebook en WhatsApp.Door  te investeren in online profilering wordt de bereikbaarheid van het jongerenwerk vergroot, is het jongerenwerk makkelijk en eenvoudig benaderbaar en een digitale vindplaats voor zowel jongeren als ouders! 

Jongerencentrum ‘t Spoor wil zoveel mogelijk verbindingen leggen, zodat jongeren hun stem kunnen laten horen. Zodat wij samen mooie dingen kunnen neerzetten in het Oldambt!